N’Être

Special mention/ Awards:

Netherlands Film Festival

Tuschinski Award (Special mention) over film N’Être:

“De jury wel een speciale vermelding. De eerste: N’Être van Olfa Ben Ali. Het thema religie word in deze film subtiel aangekaart zonder dat het wordt uitgekauwd. Er komen geen personages in beeld, maar door de op het eerste gezicht onpersoonlijke, maar middels metaforische beelden in combinatie met een zeer persoonlijke voice-over, kan kan de toeschouwer toch dichtbij komen…”

I grew up in a so called ghetto but from my perspective, this place, often perceived as grey, bleak and threatening – is fragile, subtle and warm.

In this film I offer a glimpse into ordinary life in the banlieue.

The intimacy of the conversation with my mum contrasts with the rigid uniformity of the modernist housing and, along with discrete observations of her neighbourhood, paints a picture of the private lives behind the facades.

 

Title N’Être
Duration 11:34
Language French
Subtitles English