Under the Clouds of Desert Dreams

BLACK

## SPECIAL MENTIONS ##

Under the Clouds of Desert Dreams van Olfa Ben Ali:

” Het bewijs dat wat we zien in beeld en wat wordt uitgesproken in bijzondere tekst heel goed samen komen. Urgent onderwerp op niet alledaagse wijze verteld. Beelden van omgevingen zijn rauw en poëtisch tegelijkertijd. Ik kijk naar mensen die ik te weinig zie. Deze film doet in zijn beperkte tijd veel meer (voelen) dan lange reportages of journalistieke analyses voor elkaar krijgen over hetzelfde onderwerp.” Claire van Daal, programmer NFF

 


Under the Clouds of Desert Dreams offers a glimpse of a series of the intimate surroundings of the refugees who have been denied asylum in the Netherlands and took refuge in different shelters in Amsterdam.

With a touch of humanity through her narration, Olfa Ben Ali offers an intimate and emotional perspective of her own experience and with a poetic flavour she explores issues of the immigrant’s life and childhood.

 

Title Under the clouds of Desert Dreams
Duration 09:22
Language French
Subtitles English