Video installation

 

 

Olfa Ben Ali wint de ArtOlive Award tijdens ArtOlive Jong Talent 2012!

Tijdens de feestelijke opening vrijdagavond heeft de jury, bestaande uit Ann Demeester (directrice Appel Arts Centre), Valentijn Byvanck (onafhankelijk curator en publicist) en Kim Knoppers (curator Foam) de award uitgereikt aan Olfa.

Soms kom je werk tegen dat in alle opzichten voldoet aan de criteria die je voor kunstenaars kan verzinnen. We waren als jury bij deze kunstenaar onder de indruk van de combinatie van een poetische beeldtaal en koele beeldregistratie. We waren ontroerd door het verhaal van immigratie, de worsteling en acceptatie van een leven in een ander land en de onherroepelijk veranderende banden met familie elders. We waren enthousiast over de uitmuntende vormgeving van dit verhaal, in beeld, in tekst en geluid. Een prachtig verhaal in een heel bijzondere vorm, over immigranten en hun beslommeringen in de Franse Banlieu. 

De jury is unaniem tot de conclusie gekomen dat Olfa Ben Ali, afgestudeerd aan de Rietveld Academie Amsterdam, de winnares is geworden van ArtOlive Jong Talent 2012!”