ART/FILM JURIES

Special mention/ Awards:

 

BLACK

Under the Clouds of Desert Dreams van Olfa Ben Ali:

” het bewijs dat wat we zien in beeld en wat wordt uitgesproken in bijzondere tekst heel goed samen komen. Urgent onderwerp op niet alledaagse wijze verteld. Beelden van omgevingen zijn rauw en poëtisch tegelijkertijd. Ik kijk naar mensen die ik te weinig zie. Deze film doet in zijn beperkte tijd veel meer (voelen) dan lange reportages of journalistieke analyses voor elkaar krijgen over hetzelfde onderwerp. ” Claire van Daal, programmer NFF

Netherlands Film Festival

Tuschinski Award (Special mention) over film N’Être:

“De jury wel een speciale vermelding. De eerste: N’Être van Olfa Ben Ali. Het thema religie word in deze film subtiel aangekaart zonder dat het wordt uitgekauwd. Er komen geen personages in beeld, maar door de op het eerste gezicht onpersoonlijke, maar middels metaforische beelden in combinatie met een zeer persoonlijke voice-over, kan kan de toeschouwer toch dichtbij komen…”

IDFA_psoter2

 

Winner of ArtOlive Jong Talent 2012 with Installation N’Être

Tijdens de feestelijke opening vrijdagavond heeft de jury, bestaande uit Ann Demeester (directrice Appel Arts Centre), Valentijn Byvanck (onafhankelijk curator en publicist) en Kim Knoppers (curator Foam) de award uitgereikt aan Olfa.

“Soms kom je werk tegen dat in alle opzichten voldoet aan de criteria die je voor kunstenaars kan verzinnen. We waren als jury bij deze kunstenaar onder de indruk van de combinatie van een poetische beeldtaal en koele beeldregistratie. We waren ontroerd door het verhaal van immigratie, de worsteling en acceptatie van een leven in een ander land en de onherroepelijk veranderende banden met familie elders. We waren enthousiast over de uitmuntende vormgeving van dit verhaal, in beeld, in tekst en geluid. Een prachtig verhaal in een heel bijzondere vorm, over immigranten en hun beslommeringen in de Franse Banlieu. “
De jury is unaniem tot de conclusie gekomen dat Olfa Ben Ali, afgestudeerd aan de Rietveld Academie Amsterdam, de winnares is geworden van ArtOlive Jong Talent 2012!”

 

installation